Кметът на Киев Виталий Кличко говори за заплахите, които

...
   Кметът на Киев Виталий Кличко говори за заплахите, които
Коментари Харесай

Зеленский гони и плаши Кличко

   Кметът на Киев Виталий Кличко приказва за заканите, които получава от канцеларията на президента на Украйна, откакто подписа отворено писмо с молба да върне поданството на началника на щаба за защита на Днепър Генадий Корбан, оповестява РИА Новости.

" Ще ви кажа една загадка. След като подписах писмото, с мен организираха диалог с намек: " Толкова си предприемчив, а към момента не сме се захванали с твоето немско поданство ", сподели Кличко в изявление за Babel.

Той означи, че би бил доста сюрпризиран, в случай че му предложат в подмяна на украинския паспорт, да избира американски или немски избира.

" Наистина прекарах по-голямата част от живота си в Германия и Америка. И имах опция да получа поданство, даже имаше такива оферти, само че за какво? Бях и оставам жител на Украйна, нямам други паспорти ", добави кметът на Киев, представен от " Труд ".

Фактът, че Корбан е лишен от украинско поданство, стана прочут в края на юли. Самият той сподели, че граничарите не са го пуснали в страната и са му лишили паспорта, базирайки се на декрет на Зеленски. Официално този документ не е оповестен, само че медиите настояват, че с изключение на Корбан в него попадат олигархът Игор Коломойски и съпредседателят на партията " Опозиционна платформа - За живот " Вадим Рабинович. След това Корбан се обърна към Зеленски с молба да му помогне да влезе в Украйна.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР